Hoe mogen we je helpen?

Hoe ga je om met autoschade veroorzaakt door een ander?

Hoe kun je schade aan je geparkeerde auto vergoed krijgen?

Je parkeert jouw auto onbeschadigd op een parkeerplaats en bij terugkomst is jouw auto beschadigd. Hoe gaan verzekeraars hiermee om? Volgt er een uitkering?

Het repareren van een autoschade loopt vaker in de duizenden euro’s dan in de honderden euro’s. Afhankelijk van de gekozen autoverzekering kun je de schade verhalen. De meest irritante schades zijn parkeerschades waarbij de dader gevlogen is. Ook als de verzekering er wel dekking voor biedt kost het je in de meeste gevallen geld.

Keert de autoverzekering uit bij een parkeerschade?

Met de meest uitgebreide WA casco autoverzekering heb je dekking. Als jouw auto beperkter verzekerd is, draai je zelf op voor de schadelasten. Je kunt nog proberen om de dader te achterhalen, maar in de meeste gevallen zal het niet lukken. Het claimen van de schade op de autoverzekering gaat wel ten laste van de opgebouwde schadevrije jaren. Daarom kun je beter geen geringe schades claimen. De extra te betalen premie kan de schadelast gerekend over meerdere jaren overtreffen.

Vanaf welk bedrag kan het claimen op de autoverzekering uit?

Helaas is hier niets zinnigs over te zeggen. Automobilisten die al vele jaren geen schade geclaimd hebben, zullen vaak niet geconfronteerd worden met een premieverhoging in het volgende jaar. Automobilisten die nauwelijks of geen schadevrije jaren hebben, zullen geconfronteerd worden met een ruime verhoging van de premie. Bij schade doe je er verstandig aan om na te vragen wat de premiegevolgen zijn bij het claimen. Hier kunnen wij jou mee helpen en je kunt alles rechtstreeks bij de verzekeraar navragen.

Na het afwikkelen van de autoschade kun je jouw verzekeraar alsnog verzoeken om de schade voor eigen rekening te nemen. Je betaalt de verzekeraar in dat geval terug. Dit doe je als de claim zorgt voor een groot financieel nadeel door een sterk gestegen premie.

Of je dient het in bij het Waarborgfonds

Je kunt je claim ook indienen bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Dit is een stichting die wordt gefinancierd door de gezamenlijke verzekeraars. Bij schade aan jouw auto, veroorzaakt door een onbekend motorrijtuig, kun je dus met jouw claim terecht bij deze stichting. Houd er wel rekening mee dat er een eigen risico geldt van 250 euro. De schade moet veroorzaakt zijn door een motorrijtuig. Dus met schade door vandalen kun je niet bij het Waarborgfonds terecht. Ben je WA casco verzekerd? In dat geval kan de verzekeraar voor jou de schade indienen bij het fonds.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 08-03-2024. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.